Skip to content

Sinefil İzmir Buluşması (6 Mart 2005)

101 replies · 1,948 views

QU
quantino
102 posts
Feb 15, 2005, 05:00 PM#17985

benim programa itirazım var. tanışma fimden on beş dk-yarım saat önce olsun, birlikte girelim filme. çıkışta yine otururuz kantinde. yoksa rahatsız olurum ben film boyu. bir de anlamsız olur filmi aynı seansta izlemek. belki kafakoparanın söylediği gibi dosyalarla falan gideriz, elinde dosya olan birisi dikkat çeker, hoş olmaz. yanlış mı anladım?

kantinde oturduğumuzda manifesto gibi bir şey de hazırlayabiliriz belki. hem çok eğlenceli olur hem de duyduğumuz heyecanı artırır. gelip geçenleri de davet eder, üye kaydı bile yaparız gerekirse. ortak ruh oluşturmak açısından önemli bu tip şeyler, belki gaza gelir desemin başkanını falan bulur konuşuruz. neyse..

doğmamış çocuğumuza isim olarak da sinefilizmir'i öneriyorum. hem sitenin adına ve amaca uygun, hem melodik hem de sinefilizm gibi bir toplu hareket çağrışımı yapıyor. kısa film ekibi kurarsak onun adı da bu durumda mecburen kısafilizmir oluyor ki bence logosu da güdük bir fil olursa eğlenceli olur. :)

ve oluşumun nihai amacının da akdenizin incisi izmirimizi, tüm imkansızlıklarına ve olumsuz koşullarına ve rağmen, çağdaş insan profilinin verdiği motivasyonla, türkiye'nin bağımsız sinema ve kısafilm merkezi olmasını sağlamak olmasını öneriyorum. ufacık yeşilçam sokağında aydemirakbaş kılıklı adamların çektiği filmler bile "yeşilçam" diye bir marka yaratıyor da biz izmir kısa film festivali gibi bir imkan da varken bunu neden başaramayalım.

uçtum değil mi? uçmak iydir ama. hem ben kanat genişliğini, sürtünme katsayısını falan da hesapladım bu arada, merak etmeyin. aya gitmek istiyorum demeden aya gidemezsin. ve insanların aya gidebildikleri de bilinen bir gerçek. hayırlısı..

DA
darxoul
265 posts
Feb 16, 2005, 07:51 AM#17992

quantino'nun yazdıklarını okuyunca gülümsemeden edemedim. itirazını geçerli görüyor ve program önerimi değiştiriyorum:

tarih: 6 mart 2005
yer: izmir, desem sineması

14:00: desem sinemanı kantininde tanışma.
14.30: desem sineması'nda yeniden sev beni (Reconstruction)
16.45: film çıkışında tekrar buluşma.
sonra: sonrasına beraber karar verme (hemen kalkılıp başka bir yere de gidilebilir, orada da devam edilebilir)

katılımcılar:
darxoul
quantino
kafakoparan
asuman ve belki de 2-3 kişi daha...
Martin Mystere ve yönetimden birileri
ataraksiyant ve on iki parmak bağırsağı

birbirimizi nasıl tanırız?
herkes filme gelirken gömlek dosya getirsin :) nerhalde bu iş bana kalacak. bilgisayar çıktısı falan...

KA
kafakoparan
119 posts
Feb 17, 2005, 06:52 PM#18089

soğumasın şu başlık harbiden.
benim de önerim şu filmden sonra saat 17:00 de sardunya yada vb bir yere kapağı atalım,gece boyunca en çok birayı içip en çok patlamış mısırı yiyebilen onursal başkanımız olsun:))
sonra bir gün de rakı içmek için toplanalım:P
finito.
ne yaradan,ne dünya, ne de aynadakini,yalnız seni sevdim seni!!

DA
darxoul
265 posts
Feb 18, 2005, 07:10 AM#18108

katılımcılar ++;

yeni katılımcılar:
darxoul
quantino
kafakoparan
rhoke

AT
ataraksiyant
224 posts
Feb 18, 2005, 02:37 PM#18127

desem ne taraftaydı yahu?

bu arada ben de viran gönüller filan gibisinden bir yeri önermek istiyorum, onikiparmak bağısağımın yanı sıra kör barsaaam da pek haz eder o civardan....

aklıma cenk beyden bir özdeyiş geldi bu arada; tenyalar bağırsakda yaşar bağırmasak da...

AS
asuman
32 posts
Feb 18, 2005, 04:30 PM#18132

arkadaşlar benim de gönlüm içkisiz we mümkün olduğunca sakin bi mekandan yana. o gün daha ayrıntılı görüş bildirecek olmakla birlikte bi ön his paylaşımı yapayım istedim.

DA
darxoul
265 posts
Feb 18, 2005, 04:36 PM#18134

desem, dokuz eylül üniversitesi rektörlüğünün olduğu yerde. alsancak pasaport arası bir yer. bulamaycak olanlar ve mekanı bilmeyenler için daha erken bir buluşma ayarlayabiliriz alsancak tarafında. ben karşılayabilirim sizleri...

AT
ataraksiyant
224 posts
Feb 18, 2005, 05:47 PM#18142

tamam hatırladım şimdi, benim aklım dokuz eylül hastanesinin olduğu yere gitti de bir ara

asumana eşlik ediyorum görüşlerinde, özellikle bu tür buluşmalarda bütün muhabbetin gümbür gümbür bir müziğe feda edilmesinden ve bar bar bağırmak zorunda kalmaktan haz etmiyorum. şöyle birbirimizi doğru düzgün görebileceğimiz ve en önemlisi 'duyabileceğimiz' bir yer rica edeceğim mümkünse

mesela bizim ev :) hemen fuarın kahramanlar kapısının karşısında :)

KA
kaos
10 posts
Feb 22, 2005, 11:25 PM#18255

daha önce fanzin konusunda da bi ara buluşmaya niyetlenmiştik.. ben geliyorum orada olacağım :D belki yanımda bikaç sinefille belki tek başıma. bu arada ne yapılacağını bence çok planlamaya gerek yok tanışacağız ve o an ne yapmak istersek yaparız.. bu arada ben deü gsf sinemadayım ordada isterseniz buluşmayı duyururum. bu arada desem özellikle pazar günleri çok dolu oluyor bu aralar yani demem o ki kantininde(cafe'sinde) boş yer olmaya bilir neyse buluruz mutlak bir çözüm.
ps: bi arkadaş "dokuz eylul sinema anabilim dali baskani zafer ozden" demiş zafer hoca deü sinema mezunu ama ege iletişimde rts bölüm başkanı deü sinemanın bölüm başkanı oğuz adanır

görüşmek üzre kib

QU
quantino
102 posts
Feb 22, 2005, 11:32 PM#18256

işte umut verici bir gelişme. güzeel..

son durum:
darxoul
quantino
kafakoparan
rhoke
kaos ve sinefil arkadaşları ve hatta deü gsf sinefilleri...

gelmeyen çok şey kaçıracak.

DO
dopey
914 posts
Feb 23, 2005, 12:14 PM#18281

haikikaten gelişme var sevindirici

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
Feb 23, 2005, 12:15 PM#18282

bence gelenler listesi ile birlikte buluşma tarihini de aynı mesajın içine yazman doğru olacaktır...

printerson
printerson
1,034 posts
Feb 23, 2005, 12:45 PM#18284

istanbul çatlasın, izmir gümbür gümbür geliyo...

DA
darxoul
265 posts
Feb 23, 2005, 01:37 PM#18289

tarih: 6 mart 2005
yer: izmir, desem sineması

14:00: desem sinemanı kantininde tanışma.
14.30: desem sineması'nda yeniden sev beni (Reconstruction)
16.45: film çıkışında tekrar buluşma.
sonra: sonrasına beraber karar verme (hemen kalkılıp başka bir yere de gidilebilir, orada da devam edilebilir)

son durum:
darxoul
quantino
kafakoparan
ataraksiyant ve kılcal damarları
rhoke
kaos ve sinefil arkadaşları ve hatta deü gsf sinefilleri...

birbirimizi nasıl tanırız?
herkes filme gelirken gömlek dosya getirsin :) nerhalde bu iş bana kalacak. bilgisayar çıktısı falan...

KA
kafakoparan
119 posts
Feb 24, 2005, 04:28 AM#18319

bence millet birbirini tanımak için,evden yaptiği yemekleri böyle tencerelerde falan getirsin:)hem herkes birbirini tanır,hemde öyle dışardan tost most yenmez,hem ne demişler karnı aç olan ne sinema yapar ne spor:P
birde örtü mörtü açıp desem in cafesinde yerde oturdukmu değmeyin keyfe,sinefil görsün millet ya:)))

You need to log in to post a reply.