Skip to content

korsan cd vakası

127 replies · 1,875 views

ST
Strier
165 posts
Dec 08, 2003, 08:49 PM#6962

Bir film cd si 11 milyon. Müzük Cd si ise değişiyor. Ama gazeteler 1.750-2.750 arasında fiyatlara cdler veriyor. Kimi sanatçılar hem kaset hemde cd sini 5 milyona satabiliyor. Şimdi soruyorum. Madem ki bu fiyatlara çıkabiliyor bu işler nden çok pahalıya alamk zorunda bırakıyorlar bizi. korsana alet olmayın diye bizden fedakarlık bekleken kendileride fedakarlık yapsınlar. Çıkıp ağlamsınlar korsan diye sevgili sanatçılarımız dağıtımcılarımız! Yapan çok güzel yapıyor. Sende fedakarlık yap biraz daha az kazan bizde yardım edelim sana korsan almayalım. Bu kıtlıkta insanlar sinemaya okadar para veremez. Vizyona ayda 20 film giriyor ortalam . on tanesini seyrettsen en kötü durumda 100 milyon bilet parası verirsin.Yol yeme içme hatta tuvalet vb.dahil ayda acayip para verirsin.korsana kızamıyorum işte ne yapıyım?

CA
caggins
472 posts
Dec 10, 2003, 03:20 PM#7043

ben açıkçası adam gibi olan bütün filmleri sinemada izliyorum sadece geçmiş tarihli filmleri korsanlarından izliyorum hatta elimdeki filmlerin %95 korsan, korsan olayında bir tek sokaktaki dangozlardan film almamaya çalışıyorum aksi taktirde arkadaş arasında dolaşan kopyaların ne gibi bir zararı olabilir ki. Bunun ne benim ne de filmin yönetmeni ya da yapımcısı için bir sorun teşkil ettiğini zannetmiyorum. Divx'ini izlerim diye kaç tane doğru dürüst filmi es geçtiniz. Bir filmi sinemada izlemedikten sonra ha korsanını izlemişsin ha orijinalini ikiside aynı kapıya çıkar.

printerson
printerson
1,034 posts
Dec 11, 2003, 08:30 AM#7051

caggins wrote:
ben açıkçası adam gibi olan bütün filmleri sinemada izliyorum sadece geçmiş tarihli filmleri korsanlarından izliyorum hatta elimdeki filmlerin %95 korsan, korsan olayında bir tek sokaktaki dangozlardan film almamaya çalışıyorum aksi taktirde arkadaş arasında dolaşan kopyaların ne gibi bir zararı olabilir ki. Bunun ne benim ne de filmin yönetmeni ya da yapımcısı için bir sorun teşkil ettiğini zannetmiyorum. Divx'ini izlerim diye kaç tane doğru dürüst filmi es geçtiniz. Bir filmi sinemada izlemedikten sonra ha korsanını izlemişsin ha orijinalini ikiside aynı kapıya çıkar.

en özce yapılmış yorum şimdiye kadar... filmin namusu sinema salonundadır...

geri kalan her yol mübah...

CA
caggins
472 posts
Dec 11, 2003, 12:32 PM#7073

benim korktuğum şey.......
günün birinde yönetmenlerin kendi dvd ya da vcd lerini imzaladıkları imza günlerinin başlaması.
işte size bir ütopya belki de değildir.

printerson
printerson
1,034 posts
Dec 11, 2003, 02:46 PM#7077

Sinefil Korsan Team'in de o yönetmenlere korsan cdleri imzalattığını düşün...
muahahaha

AD
ad or no
28 posts
Feb 05, 2004, 12:57 AM#8247

bir arkadasimin tavsiyesiyle bu tartismayi okudum. gerçekten çok ilginç noktalara deginilmis, katildigim ve katilmadigim noktalar var. ancak benim aklima gelen baska bir sey var. bir endüstri ve karsi endüstriden söz ediliyor. tamam ama korsani yalnizca sokakta satilan cdler olarak algilamak yeterli mi. ben de çok kez bos cd alip bir cd writerda çogaltiyorum. bu bir yönü. bir baska yönü de su ki bu bos cdler neden satiliyor? bunun da bir endüstri oldugunu görmek gerekmez mi? bir taraftan dagitim aglarina karsi çikiliyor baska bir taraftan da cd teknolojisinin üretimine destek veriliyor. çok ilginç. bu nasil korsanci bir anlayistir anlamadim.

ayrica korsan cdnin sinemaya alternatif oldugu düsüncesi belirtilmis. olur mu canim. bu durumda cd teknolojisi, sinema salonlarini tehdit ediyor demektir. bu bir anti korsan savunmasi olamaz. ama temel olarak karsi çiktigim sey; sistemin ürettigi bir seyle devrimcilik oynanmis burda. sasirdim.

pan
pan
Forum Manager
2,664 posts
Feb 06, 2004, 09:19 AM#8290

Korsan Rulaz!!
Dünyadaki sözümona uygar milletlerin bu geyik korsancılık vakasından yakınmalarından ben bıktım arkadaşlar. Bugüne kadar hangi memleket korsancılık olayları sebebiyle batmış? İyi ki taklit, hırsızlık vs. var. Olaya bir de diğer taraftan bakalım. Japonya bugünkü teknolojik ilerlemesini neye borçlu? Amerikan teknolojisini taklit etmesine! Ya AMerikalılar? Onlar da bi dönemin göçmen bilimadamları sayesinde böyleler. ha bi derus teknolojisini getiren 1000 dolarlık rus prof.larına. zaten tüm tekeller ceplerini doldurmuş durumda. bi de adamların tavşanın suyundan para kazanmasına ben karşı çıkıyorum. Korsan VCD, DVD, Divx, MP3, kitap, kaset vs. hepsini kucaklıyorum. Ne yani o kadar filmi tek tek satın mı alıcam. WB'nin Sony Corp.'un cebine ekstra para mı koyucam? Yok öyle yağma. Zaten filmlerin parasını kat be kat sinemadan çıkarıyorlar. Ben 2.-3. dünya ülkesi vatandaşıyım. O kadar avantajım da olsun artık.

printerson
printerson
1,034 posts
Feb 28, 2004, 02:45 AM#8834

Neyle korsanlik yapildigini çok fazla önemsemiyorum. Önemli olan korsanlik ruhunu tasiyor olmak... Son zamanlarda çok konusup, izledigimiz Karayip Korsanlari'ndaki gibi. Kuralini, hizasini kendin koyduktan sonra istedigin teknolojiyi kullan. Teknoloji karsitligi yapmiyoruz, haksiz rekabet yapan bandrollerle derdimiz.

You need to log in to post a reply.